Dot & Doodle’s ansvar for miljø og mennesker.

Når vi laver kjoler hos Dot & Doodle’s er vi bevidste om, at vi kun har vores jordklode til låns af vores fremtidige generationer, og gerne skulle aflevere den til dem i god stand.

Vi er tilhængere af ansvarlighed og bæredygtighed, og her beskriver vi vores kjolers tilbliven, fra start til færdigt bæredygtigt tøj.

De fleste af de materialer vi anvender til kjolerne er viskose, som er et regenereret fiber. Regenererede fibre består af cellulose, som er udvundet af f. eks. træer – til sammenligning består bomuld også af cellulose, men bomuldsfibrene kan anvendes direkte. Vi har valgt viskosen, da den ikke skal plukkes, og fragtes fra lande langt væk, men har samme bløde åndbare egenskaber som bomulden, og så er viskosen smuk at se på, og falder flot og blødt i draperinger.

Vi har vi valgt at producere Dot & Doodle’s kjoler her på nærmarkedet i Europa, nærmere bestemt i Italien. Det har vi, fordi vi ved at vores italienske samarbejdspartnere og kolleger får en ordentlig løn, har ordnede arbejdsforhold, og i det hele taget har en levestandard der ligner vores. Samtidig ved vi at stofferne er printet med farvestoffer uden skadelige giftstoffer, som lever op til EU’s standarder, dog uden at være certificeret. Certificeringen er en kostbar affære, som ikke alle mindre virksomheder har råd til, men som de dog respekterer og hvor alle krav dertil opfyldes

Oeko-Tex® certificeret

Vores strikkede styles produceres typisk i Danmark, og er strikket af garn som er Oeko-Tex® standard 100 mærket. Oeko-Tex® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. Kend den på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale Oeko-Tex®-forening har stillet. Krav, der drejer sig om indholdet af kemiske stoffer, der kan – eller mistænkes for at kunne – skade kroppen. Certifikat nr. 96.0.7625.

Da vores kjoler er produceret tæt på slutbrugeren, og kun skal fragtes fra Italien eller Danmark i stedet for rundt om den halve jordklode, så sparer vi også miljøet for en masse brændstof til transport.

En vigtig sidegevinst ved at producere kjoler og tøj generelt i Italien og Danmark er, at vi får en yderst høj kvalitet, som vi er stolte af, og vi praler gerne af at Dot & Doodle’s kjoler er “Made in Italy” eller "Made in Denmark".


Vi håber du synes godt om vores tanker og baggrund for Dot & Doodle’s, og vil nyde vores behagelige giftfri tøj i mange år, og herefter give det videre til den næste bruger.